måndag 31 mars 2008

Påsk i Jämtland

Varje påsk åker Björnfamiljen upp till mormor och morfar på Frösön för att fira påsk, så även i år. Det var MYCKET snö där uppe! Fint väder var det också. Lysande förutsättningar för vinteraktiviteter, med andra ord. Som vanligt när vi ska träffa mormor och morfar, blir minst ett av barnen sjuka. Den här gången var det Agnes. Hon var snorig och hostig och hade även lite feber en dag. Men vi hann vara ute i snön ändå.

Oscar fick prova att åka skidor, köra skoter, åka snowracer och leka "skomakarring" med mormor. Den lekte Björnmamman som liten också. Agnes var också med, såklart!

Min moster, Lena, var också med och lekte i snön. Hon är Oscars bästa kompis!

Det här är den berömda skomakarringen!


Det blev såklart många ägg i påsk, en morgon målade vi även på äggen innan vi åt dem! Det var kul. Agnes passade på att smaka på färgen också.

På påskafton tog jag och Björnpappan en dagstur till Bydalen där det blev slalom- och telemarksåkning. En kanondag med sol och bra före. Tyvärr lite blåsigt. Vi hade bestämt träff med kompisarna Jennie och Anders som har husvagn i Höglekardalen. Efter skidåkningen åkte vi till husvagnen där det blev lite spontan afterski! Mycket trevligt!

Sammanfattningsvis var det en jättebra påsk med välbehövlig ledighet.


På återseende!

/Björnmamman

Inga kommentarer: