onsdag 2 juli 2008

Nya sprutor


I måndags var det dags för omgång två av kortisoninjektioner i Agnes inflammerade leder. Den här gången sövde de henne, och tur var väl det, för hon fick nio(!) sprutor sammanlagt.

Eftersom hon skulle bli sövd, fick hon inte äta någonting efter kl 04:00 natten innan. Vi väckte henne vid 03:30 för att försöka få i henne lite välling, men det var lönlöst. Hon ville bara sova!

Kl 08:00 var Agnes och Björnpappan på sjukhuset och redan kl 09:50 skulle de få komma in till operation. Innan injektionerna kunde börja var Björnpappan tvungen att skrubba Agnes ren med desinfektionssvampar. Två omgångar krävdes och det var INTE populärt!


Nyskrubbad och ren, ovetandes om vad som komma skall...


Efter rengöring kom läkaren och tog blodprover för att se om levervärdena har normaliserats. Sist vi träffade läkaren, hade han en teori om varför de var så pass dåliga tidigare: Förmodligen var hon inkuberad med vattkoppor, och i samband med Brufénet kan det ge skador på levern. Om proverna är bättre nu, kan vi börja ge henne Brufén (inflammationshämmande) igen.

När det sedan var dags för sprutorna, visade läkaren Agnes masken som används vid sövningen för att hon skulle få bekanta sig med den. Hon tog den till ansiktet på en gång, visste precis hur man skulle göra. Duktig plutta! Sövningen gick enkelt och injektionerna av kortison lika bra. När allt var klart fick hon sova ca 1 timme och därefter fick hon en glass som belöning. Efter det bjöds hon på korv och potatismos som hon åt med god aptit!

Trött plutta

Glass är det bästa jag vet...

... näst efter mat!

Jag åkte till sjukhuset efter lunch och hämtade Björnpappan och vår duktiga tjej. Hon var glad och busig, precis som vanligt! Haltade lite gjorde hon fortfarande, men det kommer hon förmodligen göra några dagar till. Vi hoppas på bättre effekt den här gången.

/Björnmamman




1 kommentar:

Åsa sa...

Å vilken duktig tjej du är Agnes! Jag hoppas verkligen att sprutorna får en bättre effekt den här gången. Tack för kalaset i söndags, och grattis på födelsedagen! Må så gott allihopa!
Kramar från Åsa med familj